Uusi näkökulma työhön

Vuodesta 2004 lähtien Veritaksella eläkeneuvojana työskennellyt Mirka Salmi tarttui reilu vuosi sitten rohkeasti uuteen tehtävään ja ryhtyi vetämään eläkepalveluiden tiimiä. Esimiehenä toimiminen on tarjonnut kokeneelle tekijälle uuden, innostavan näkökulman työhön. Johtamisen kehittäminen on yksi henkilöstötyön painopisteistä Veritaksella.

Veritas-henkilöstö-vuosikertomus-Mirka Salmi.jpg
Mirka Salmi (toinen vasemmalla) tiiminsä kanssa aamukahvilla.​​​​​


”Olin toiminut pitkään asiakaspalvelutehtävissä ja myös työsuojeluvaltuutettuna. Minua kiinnosti nähdä toisesta näkökulmasta, miten asioita voi edistää ja kehittää työyhteisössä. Olen todella tyytyväinen, että tartuin haasteeseen ja ryhdyin esimiehen rooliin”, Veritaksen eläkepalveluiden palvelupäällikkö Mirka Salmi kertoo.

Reilun kymmenen hengen eläkepalvelutiimin vetäjänä syksystä 2017 lähtien toiminut Mirka tuntee työn haasteet sisältä päin. Hän on työskennellyt eläkeneuvojana Veritaksella vuodesta 2004 lähtien ja pohti esimieheksi ryhtymistä tarkkaan. Viime vuonna kaikille Veritaksen esimiehille järjestetty valmennus tarjosi Mirkalle hyvän ponnistuspohjan uuteen tehtävään. 

”Valmennus tuli minulle tosi hyvään saumaan. Se vahvisti uskoa omaan tyyliin ja tapaan johtaa porukkaa. Oli vapauttavaa tajuta, että esimiehenä ei tarvitse astua mihinkään ennalta määriteltyyn esimiesrooliin, vaan jokainen voi toimia tehtävässä omana itsenään hyödyntäen omia vahvuuksiaan”, Mirka tiivistää.

Mirkan johtamistyyli ja iloinen, reipas persoona saivat mieluisan tunnustuksen, kun työkaverit äänestivät hänet Vuoden Veritaslaiseksi vuonna 2018. Yhteisen tekemisen ydin Mirkan tiimissä on avoimuus ja luottamus. 

”Asioihin voi vaikuttaa, jos vain uskaltaa avata suunsa ja kertoa oman ehdotuksensa tai toiveensa. Siksi kannustan tiimiäni jakamaan ideoita ja kehittämään työtapoja yhdessä. Aina voi kokeilla uutta ja joskus kokeiluista syntyy kultakimpaleita!”, Mirka kannustaa. 

Moderni työelämä tiukkoine aikatauluineen ja muutoksineen haastaa niin työntekijät kuin esimiehetkin. Työ on hektistä ja lyhytjänteistä ja arjessa myös esimiestaidot ovat päivittäin puntarissa.

”Jatkuvien muutosten keskellä yritän ajatella, että kun on paljon menossa, on myös paljon mahdollisuuksia. Jokainen on omassa työssään se paras asiantuntija, esimiehen tehtävä on tukea ja kannustaa eteenpäin,” Mirka summaa.

Tämä artikkeli on julkaistu vuosikertomuksessamme 2018, josta voit lukea enemmän henkilöstöstämme.