Carl Pettersson: Veritas tukee yrittäjiä parhaansa mukaan näinä vaikeina aikoina

CarlPettersson_sisu_900.png

Suomessa vallitsevat poikkeusolot. Olemme viime viikkoina nähneet, kuinka pandemia on muutamassa viikossa saanut aikaan suuria muutoksia niin yhteiskunnassa kuin taloudessakin, ympäri maailman. Kadut ovat hiljentyneet; ravintolat, liikkeet ja hotellit ammottavat tyhjinä.

Huoli on suuri, sillä emme vielä tiedä, kuinka kovaa korona iskee kansantalouteen ja kuinka kauan kestää, ennen kuin tilanne palautuu taas normaaliksi. Monille huoli on hyvin konkreettinen ja akuutti: yrittäjille, joiden tulot tippuvat radikaalisti, ja palkansaajille, joiden työnantaja on jo ilmoittanut lomautuksista ja irtisanomisista.

Pienyrittäjät tarvitsevat tukea ja joustavia ratkaisuja

Me Veritaksessa näemme läheltä, että tilanne on monelle suomalaiselle yrittäjälle erittäin vaikea. Yksin- tai pienyrittäjillä on harvoin kassassa puskuria, johon kriisitilanteessa voi tukeutua. Muutokset tapahtuvat nyt niin nopeasti, että yrittäjät eivät myöskään ei ehdi vähentää menojaan siinä tahdissa, jossa tulot tippuvat. Olemme viikon aikana keskustelleet monien yrittäjien kanssa. He etsivät nyt joustoja voidakseen vähentää tai lykätä maksujaan siihen asti, että tilanne taas normalisoituu.

Yritämme omalta osaltamme olla niin joustavia kuin vain pystymme. Olemme osallistuneet alan yhteiseen työhön ja miettineet, miten kevään vakuutusmaksuja voidaan lykätä myöhemmäksi. Meille on myös itsestäänselvää, että tässä tilanteessa emme ryhdy minkäänlaisiin perintätoimiin, jos yritys on väliaikaisissa vaikeuksissa koronatilanteen vuoksi.

Yhteyshenkilösi auttaa – ota yhteyttä!

Veritaksen asiakkaita haluan muistuttaa siitä, että oma yhteyshenkilösi voi auttaa sinua vaihtoehtojen selvittämisessä. Tässä tilanteessa ei kannata epäröidä vaan olla nopeasti yhteydessä meihin.

Vaikka monista tukitoimista onkin sovittu nopealla aikataululla, on varmaa, että talous kärsii pahoin ja että vahinkojen korjaaminen vie aikaa.

Nyt tarvitsemme kahta hyvää suomalaista ominaisuutta: sisua ja talkoohenkeä. Yhteisvoimin selviämme tästä kyllä!