Uuden yrittäjän haastattelu: Olemme se iloinen HR

Yrittäjä_Tuuli_Ilves.jpg

Veritaksen toiminnan tarkoitus on olla yrittäjän arvoinen eläkevakuuttaja. Kuulemme lukuisia kiinnostavia ja koskettavia yrittäjien tarinoita ja haluamme nostaa esiin yrittäjyyttä sen iloineen ja haasteineen. Tapasimme tuoreen yrittäjän, Tuuli Ilveksen, joka kertoi omista kokemuksistaan yrittäjyyden alkutaipaleella.

Hei! Kerro itsestäsi ja uudesta yritysideastasi.  

Olen Tuuli Ilves, turkulainen perheenäiti, ammatiltani henkilöstöpäällikkö sekä nyt myös yrittäjä. Tarjoamme henkilöstöhallinnon erilaisia palveluja yrityksille, joissa ei ole omaa HR:ää tai joissa tarvitaan lisäkäsiä. Olemme kuin yrityksen oma HR, ja työskentelemme ilolla ja ammattitaidolla! 

Minulla ja yhtiökumppanillani on monipuolista kokemusta henkilöstöhallinnosta ja palkanlaskennasta, joten henkilöstöhallintopalvelujen tarjoaminen oli luonnollinen ja ainoa oikea valinta. 

Millä mielellä olette lähteneet yrittäjiksi? Oliko päätös yrittäjäksi ryhtymisestä helppo?

Fiilikset ovat erittäin hyvät: jännittävää ja todella innostavaa. En muista, koska olisin viimeksi ollut näin innostunut!

Koko idea lähti alun perin minun ja yhtiökumppanini välisestä vitsailusta viime keväänä, mutta nyt tätä työtä tehdään tosissaan ja sydän mukana.

Nuorempana yrittäjyys tuntui itselle vieraalta ajatukselta, mutta ammattikokemuksen karttumisen ja omien intressien muuttumisen myötä yrittäjyys on juuri se, mikä kiinnostaa nyt todella paljon.

Mitä kaikkea on vaadittu, että olette saaneet yrittäjätoiminnan tähän pisteeseen? 

Happy Resources Oy rekisteröitiin elokuussa 2019. Sekä ennen että jälkeen rekisteröinnin olemme tehneet paljon suunnittelutyötä yritysilmeen, palvelujen ja yritystoiminnan pyörittämisen suhteen. Saimme nettisivut valmiiksi tämän vuoden alussa ja käyntikortit ovat juuri nyt painossa. Saimme joitain asiakkaita jo heti alussa, mutta nyt kun materiaalit ja myyntipuheet alkavat olla valmiit, meidän on tarkoitus aloittaa kunnon rummutus.

Yhtiökumppanini on opiskellut yrittäjyyttä ja mieheni on yrittäjä, joten apua on saanut läheltä. Se on ollut tärkeää, sillä yrittämisen kiemurat eivät ole minulle entuudestaan tuttuja.

Mitä arvelet, mitkä ovat yrittäjyyden suurimmat ilonaiheet ja haasteet jatkossa?

Olen kokenut onnistumisen ja ilon tunteita koko tämän alkumatkan ajan päivittäin, kun asiat ovat loksahtaneet kohdilleen, suunnitelmat toteutuneet ja asiat edistyneet. Jokainen tuleva asiakastapaaminen, asiakkaiden saaminen ja heidän henkilöstöhaasteidensa ratkaiseminen tulevat olemaan meidän tavoitteena – ja tietenkin näissä pyrimme onnistumaan. Käänteisesti nämä ovat myös meidän haasteemme: mitä jos emme onnistu vakuuttamaan yrityksiä, joissa ei ole HR:ää, että he todella tarvitsevat meitä.

Kun uskoo omaan ammattitaitoonsa ja tekemiseensä, niin se tuottaa kyllä tulosta ennemmin tai myöhemmin. Täytyy vain olla kärsivällinen eikä pidä luovuttaa! 

Missä näette firmanne puolen vuoden päästä?

Puolen vuoden päästä olemme päässeet mukavasti vauhtiin, asiakkaita riittää ja yrityksemme nimi on tullut tutuksi Turun alueella.

Veritaksen vinkit uudelle yrittäjälle tai yrittäjyyttä harkitsevalle: 

1.    Tietopaketti yrittäjyydestä

Oletko kahden vaiheilla, ryhtyisitkö yrittäjäksi? Kokosimme sivuillemme kattavan tietopaketin yrittäjyydestä kiinnostuneille. Sivuilla on tietoa muun muassa rahoituksesta, yritysmuodoista ja yrityksen rekisteröinnistä.

Yrityksen perustaminen >

2.    Uusi yrittäjä saa 22 prosentin alennuksen YEL-maksusta

Eläkevakuutus on yrittäjän tärkein vakuutus, ja se kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman nopeasti. YEL-vakuutus määrittää yrittäjän eläkkeen ja sosiaaliturvan, joka pohjautuu YEL-vakuutuksessa vahvistettuun YEL-työtuloon. Työtulon määrä vaikuttaa tulevan eläkkeen lisäksi moneen muuhunkin asiaan, esimerkiksi sairaus- ja työttömyyspäivärahaan ja perhe-eläkkeeseen.

Kannattaa miettiä tarkasti, että työtulo on oikealla tasolla alusta alkaen, koska sitä ei voi muuttaa takautuvasti. Uusi yrittäjä saa 22 prosentin alennuksen YEL-maksusta neljän ensimmäisen vuoden ajan.

Lisätietoa YEL-vakuutuksesta >

3.    Meiltä saat kaupan päälle alan parhaan palvelun 

Veritas panostaa henkilökohtaiseen palveluun. Meillä jokainen asiakas saa oman henkilökohtaisen vakuutusneuvojan. Ymmärrämme yrittäjyyden haasteita ja sparraamme asiakkaitamme yrityksen elämänkaaren eri vaiheissa.

Ota YEL- tai TyEL-vakuutus >