Aberdeenin hallinnoima ja Commerzbankin omistama rahasto DEGI Europa myi Veritakselle Tiedon nykyisen pääkonttorin

Commerzbank myi Veritas Eläkevakuutukselle 15.7.2016 solmitulla kaupalla Helsingin Lassilassa osoitteessa Aku Korhosen tie 2-6 sijaitsevan modernin toimistokiinteistön, joka on kokonaan vuokrattu Tieto Oyj:lle. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kiinteistö muodostuu kolmesta yhtenäisestä rakennuksesta, jotka ovat valmistuneet vuosina 2004–2005. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 22 600 m2.

Toimisto sijaitsee näkyvällä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella Kehä I:n läheisyydessä. Nykyisellään tilat ovat kokonaisuudessaan Tieto Oyj:n käytössä.

Kiinteistörahasto DEGI Europa osti Veritaksen rakennuttaman kiinteistön vuonna 2008 ja nyt solmitulla kaupalla kiinteistö palautuu alkuperäiselle omistajalleen.

”Veritaksella on pyrkimyksenä lisätä kiinteistöallokaatiota, joten tämä hankinta sopii hyvin meille. Tavoitteenamme on aktiivisen otteen ja jatkuvan kehittämisen keinoin säilyttää meille tuttujen kiinteistöjen kilpailukyky pitkällä tähtäimellä”, Veritaksen kiinteistöjohtaja Peter Karlsson kertoo.

”Aberdeen on hallinnoinut kiinteistöä pitkään ja kehittänyt sitä hyvässä yhteistyössä Tiedon kanssa. Olemme luonnollisesti tyytyväisiä nyt toteutettuun kauppaan, joka oli jo kymmenes Aberdeenin toteuttama transaktio Suomessa vuoden 2016 aikana”, kommentoi puolestaan Head of Transactions Tomi Grönlund Aberdeen Asset Managementista.

Asianajotoimisto White & Case toimi ostajan juridisena neuvonantajana. Advium Corporate Finance toimi myyjän kaupallisena neuvonantajana ja asianajotoimisto Castren & Snellman juridisena neuvonantajana.

VERITAS ELÄKEVAKUUTUS
Markkinointiviestintä

Lisätietoja:

Veritas Eläkevakuutus

Kiinteistöjohtaja Peter Karlsson, puh. +358 50 561 9545, peter.karlsson@veritas.fi

Aberdeen Asset Management

Head of Transactions Tomi Grönlund, puh. +358 50 527 1416, tomi.gronlund@aberdeen-asset.com