Uusi pääkonttorimme Turussa

vastuullisuus_kupittaa.png

Uuden aikakauden pääkonttori nousee Turun Kupittaalle

Veritaksen uuden pääkonttorin rakentaminen on alkanut Turun Kupittaalla. Muuttomatka vuonna 2020 ei ole pitkä, mutta rakennuksena uusi pääkonttori edustaa kokonaan uutta aikakautta. Muuntojoustava ja ekotehokas rakennus tähtää kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifikaatin toiseksi korkeimpaan luokitukseen.

Veritaksen pääkonttori on sijainnut tutulla paikallaan Olavintiellä Turun keskustassa jo yli puoli vuosisataa, 1950-luvulta asti. Kupittaalle muutetaan vuonna 2020, kun kauan odotettu uusi toimitalo valmistuu. 

Moderni rakennus tuo huomattavan parannuksen Veritaksen ympäristökuormaan. Uusi pääkonttori noudattaa kansainvälisen BREEAM*-ympäristösertifikaatin toiseksi korkeimman tason vaatimuksia, mikä tarkoittaa, että kaikissa teknisissä ratkaisuissa otetaan huomioon energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Suomessa on vain kolme vastaavaa jo rakentamisen aikana myönnettyä BREEAM Excellent -luokitusta. 

Uuteen taloon tulee sekä maalämpö että maakylmä ja kaikki materiaalit ovat vähäpäästöisintä M1-luokkaa. Talon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat osan tarvittavasta sähköstä ja lisäenergiana käytetään vain ns. vihreää sähköä. Ympäristöystävällisyys ulottuu myös talon ulkopuolelle. Joukkoliikenne tulee aivan rakennuksen viereen ja harkinnassa on yhteiskäyttöisen sähköauton hankinta. Polkupyöriä varten rakennetaan isot parkkialueet ja muutama pyörä hankitaan kaupunkipyörä-periaatteella lainattavaksi.

Älykäs talo ohjaa itseään

Runkomuodoltaan Veritaksen V-kirjainta mukaileva rakennus on jo ehtinyt saada kiinteistöosastolla pohjapiirustuksen muodon innoittamana lempinimen Kettu (Fox). Ketun tavoin älykäs on uusi talokin, se säätää tilojen lämpötilaa ja valaistusta itseohjautuvasti ja kertoo käyttäjille reaaliaikaista tietoa rakennuksen energiankulutuksesta. Seinien lisäksi myös työn tekemisen tavat uudistuvat uuden toimitilan myötä. Muuntojoustavat tilat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet moderniin tiimityöskentelyyn. Suunnitteilla on mahdollisimman vähän kiinteitä seiniä ja niiden sijaan monitoimitiloja, kotipesiä, vaihtuvia paikkoja, hiljaisia huoneita ja neuvottelutiloja. Kahden ylimmän kerroksen väliin sijoittuu laaja yhteinen kahvila ja oleskelutila, josta avautuu upea näköala – kuinkas muuten kuin naapurissa sijaitsevalle Veritas-stadionille.

Seuraa pääkonttorin rakentamista reaaliajassa webkameran kautta: https://www.triviumretoriikka.fi/

Veritaksen uusi pääkonttori

  • Kerrosala 10 700m2 
  • Kahdeksan kerrosta 
  • Ympäristöluokitus BREEAM Excellent, Materiaaliluokitus M1
  • Kantava rakenne betoni, julkisivu alumiini
  • Katosparkit 170 polkupyörälle, 223 autopaikkaa
  • Suunnittelu: arkkitehti SAFA Teemu Palo, Arkkitehtityöhuone APRT. 
  • Rakennuksen suunnittelunimi ”Retoriikka”