Lainat

Asiakkaamme voivat saada rahoitusta kahdella eri tavalla, TyEL-takaisinlainalla tai sijoituslainalla.

TyEL-takaisinlaina

Osa TyEL-asiakkaan meille maksamista vakuutusmaksuista rahastoituu. Asiakas voi näin kertyneestä rahastosta nostaa lainaa rahoitustarpeisiinsä 1–10 vuoden laina-ajaksi. Laina edellyttää vähintään 5 000 euron lainattavaa rahasto-osuutta.

TyEL-takaisinlainan korko

TyEL-takaisinlainassa viitekorkona käytetään TyEL-lainakorkoa ja siihen lisätään korkomarginaali. Marginaali määräytyy asiakasyrityksen luottokelpoisuuden ja saatavilla olevan lainavakuuden mukaan.

TyEL-lainan laina-aika

TyEL-takaisinlainoissa laina-aika on 1–10 vuotta. Lainaa lyhennetään tasaerissä, ja sen viivästyskorko on 16 prosenttia.

Huomaathan, ettei yrittäjäeläkevakuutuksiin liity takaisinlainamahdollisuutta.

Sijoituslaina

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta käyttää TyEL-takaisinlainaa, hänelle voidaan tapauskohtaisesti myöntää n.k. sijoituslainaa. Sijoituslaina soveltuu asiakasyrityksen investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Laina-aika on, kuten TyEL-takaisinlainoissa, 1–10 vuotta.

Sijoituslainan korko

Sijoituslainan korkona käytetään pääsääntöisesti TyEL-viitekorkoa ja siihen lisättävää korkomarginaalia. Marginaali määräytyy asiakasyrityksen luottokelpoisuuden ja saatavilla olevan lainavakuuden mukaan.

 

 

Sujuva asiakaspalvelu säästää sinulle aikaa ja rahaa. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua – omalta nimetyltä yhteyshenkilöltäsi. Tervetuloa asiakkaaksemme!