Vakuutusmaksujen maksaminen

Vakuutusmaksu erääntyy maksettavaksi palkanmaksukuukauden tai sitä seuraavan kuukauden lopussa, jollei muuta ole sovittu. Viimeinen vakuutusmaksun erääntymisajankohta on kaksi kuukautta palkanmaksukuukauden jälkeen.

Sopimusasiakkaan vakuutusmaksujen laskutusrytmi ja sen muuttaminen

Kun TyEL-vakuutus saatetaan voimaan TyEL-maksu erääntyy kerran kuukaudessa.

Kunkin kuukauden palkanmaksuihin perustuvat vakuutusmaksut laskutetaan yhdellä koontilaskulla.

Lasku erääntyy palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä.

Voit muuttaa rytmitystä ottamalla meihin yhteyttä.

Vakuutusmaksut voivat erääntyä myös: 

Kuukausilasku

Kunkin kuukauden palkanmaksuihin perustuvat vakuutusmaksut laskutetaan yhdellä koontilaskulla. Lasku erääntyy palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä.

Erilliset laskut jokaisesta palkanmaksusta, sama eräpäivä

Jokaisesta palkanmaksusta tulee erillinen lasku. Lasku erääntyy palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä.

Erilliset laskut jokaisesta palkanmaksusta, 14 päivää netto

Jokaisesta palkanmaksusta tulee erillinen lasku. Lasku erääntyy 14 päivän päästä siitä, kun tiedot palkanmaksusta ovat saapuneet Veritakseen.

 

Palkat ilmoitetaan Palkka.fi-palvelun kautta

Palkka.fi palvelussa on nyt mahdollista valita, että eläkeyhtiö lähettää laskut asiakkaalle sen sijaan, että asiakas hakee tietoja Palkka.fi palveluksesta. Muutos tehdään Palkka.fi palvelussa Työnantajatiedot-välilehdellä Vakuutustiedot kohdassa. Rastita kohta "Haluan että työeläkeyhtiö lähettää minulle laskun eikä suoritettavien TyEL-maksujen tietoja muodostu Palkka.fi:hin".

Tämä koskee myös Veritaksen asiakkaita.

Voitte myös hakea VerNet-verkkopalvelumme kautta.
 

Verkkolaskutuksella tehokkuutta vakuutusasioiden hoitoon

Asiakkaanamme voit ottaa käyttöösi verkkolaskut. Siirtymällä verkkolaskutukseen voit nopeuttaa laskujen käsittelyä ja säästää kustannuksissa. Myös arkistointi tehostuu ja virheet vähenevät. Verkkolaskutus on täysin turvallista ja soveltuu kaikenkokoisille yrityksille.

Verkkolaskutukseen siirtyminen on helppoa eikä se edellytä sähköisen laskujenkäsittelyohjelman käyttöä yrityksessäsi. Voit itse valita, toimitetaanko laskut laskunkäsittelyohjelmaasi vai e-laskuina suoraan verkkopankkiisi. Välitämme verkkolaskut Nordean kautta.

Ota käyttöön verkkolaskutus

TyEL-maksujen viivästyminen

TyEL-vakuutusmaksut on maksettava viimeistään sovittuna eräpäivänä. Muutoin maksua korotetaan viivästyskorolla.

Viivästyskorkoa tarkistetaan puolivuosittain. Katso voimassaoleva viivästyskorko täältä.

Sujuva asiakaspalvelu säästää sinulle aikaa ja rahaa. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua – omalta nimetyltä yhteyshenkilöltäsi. Tervetuloa asiakkaaksemme!