Työsuhde- ja palkkailmoitukset

Sopimustyönantajana maksat meille TyEL-ennakkomaksuja. Siksi on tärkeää, että meillä on ajankohtaista tietoa palkanmaksustasi.

Voit vakuutusta ottaessasi valita, ilmoitatko työsuhdetietosi meille joko kuukausittain palkanmaksun yhteydessä (kuukausi-ilmoittaja) tai kerran vuodessa (vuosi-ilmoittaja).

Ilmoitustapaa voit myöhemmin muuttaa. Tee asiasta ilmoitus esimerkiksi VerNet-verkkopalvelumme kautta marraskuun loppuun mennessä. Muutos tulee voimaan seuraavan kalenterivuoden alusta.

Ilmoita muutoksista heti

Työnantajana sinun on viipymättä ilmoitettava meille TyEL-maksuun vaikuttavista muutoksista.

Kuukausi-ilmoittaja ilmoittaa joka kuukauden työsuhde- ja palkkatiedot erikseen ja maksaa samalla myös vakuutusmaksun. Tiedot kannattaa ilmoittaa meille heti palkanmaksukuukauden lopussa, jotta maksuaika ei jäisi suhteettoman lyhyeksi. Vakuutusmaksu pitää maksaa aina palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivään mennessä.

Alkavista tai päättyvistä työsuhteista ei kuukausi-ilmoittajan tarvitse erikseen ilmoittaa.

Vuosi-ilmoittaja ilmoittaa jo vakuutushakemuksessa yrityksen kaikki TyEL-työsuhteet. Näin ensimmäisen vuoden maksut voidaan määrittää oikein.

Jatkossa työnantaja ilmoittaa palkkasumman muutoksista sekä työsuhdemuutoksista kuten uusista ja päättyneistä työsuhteista pitkin vuotta. Työntekijöiden todelliset vuosipalkat ilmoitetaan kerran vuodessa vuosi-ilmoituksella seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä.

Ohjeita vuosi-ilmoituksen tekoon löydät TyEL-vuosi-ilmoitusoppaastamme.

Muista vakuutukseen vaikuttavista seikoista ja muutoksista, kuten yrityksen nimen, yhtiömuodon tai omistussuhteiden muutoksista, fuusioista tai yhtiöittämisistä on sekä vuosi-ilmoittajan että kuukausi-ilmoittajan viipymättä ilmoitettava meille kirjallisesti.

Tee ilmoitukset kätevästi VerNet-verkkopalvelussamme

VerNet-verkkopalvelussamme voit tarkistaa ja päivittää työsuhdetietoja ja tehdä kuukausi- tai vuosi-ilmoituksia.

Tutustu lähemmin VerNet-verkkopalveluumme!

Muut sähköiset ilmoitustavat

Palkkatiedot voit myös ilmoittaa sähköisesti TYVI-palvelun kautta. Käytössämme on kaksi TYVI-operaattoria: OpusCapitaTYVI sekä Aditron Personec linkki. TYVI-palveluun voit tutustua tarkemmin TIEKE:n sivuilla.

Ilmoitukset voit tehdä myös pientyönantajille suunnatun Palkka.fi-palvelun kautta.

Sujuva asiakaspalvelu säästää sinulle aikaa ja rahaa. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua – omalta nimetyltä yhteyshenkilöltäsi. Tervetuloa asiakkaaksemme!