Miten palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin?

Tulorekisteriin ilmoitetaan tiedot reaaliaikaisesti pääsäännön mukaan viiden päivän kuluessa palkkapäivästä. Tiedot voidaan ilmoittaa useammalla eri tavalla:

Tekninen rajapinta

Tekninen rajapinta on vaivattomin tapa ilmoittaa tiedot tulorekisteriin. Tekninen rajapinta tarkoittaa sitä, että palkkajärjestelmään on sisäänrakennettu sähköinen yhteys tulorekisteriin. Teknisen rajapinnan varmentaminen ja tunnistautuminen on tehty sopimusmenettelyssä palvelun avaamisen hetkellä. Tietojen ilmoittamishetkellä ei siten tarvita erillistä kirjautumista, vaan tiedot voi lähettää mutkattomasti suoraan palkkajärjestelmästä.

Sähköinen asiointipalvelu

Tiedot voidaan ilmoittaa tulorekisteriin tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Tällöin ilmoittaja kirjautuu sähköiseen asiointipalveluun ilmoittamisen yhteydessä. Tiedot voidaan ilmoittaa joko verkkolomakkeella itse tiedot syöttäen tai latauspalvelussa lataamalla tiedot tulorekisteriin.

Paperilomake

Tiedot voidaan antaa erityisestä syystä paperilomakkeella. Erityisellä syyllä tarkoitetaan tilanteita, joissa ei kohtuudella voida edellyttää tietojen antamista sähköisesti, esimerkiksi silloin, kun luonnollisella henkilöllä, kuolinpesällä, satunnaisella työnantajalla tai ulkomaalaisella ei ole mahdollisuutta tietojen sähköiseen antamiseen.

Lue kaikki aiheeseen liittyvät kysymykset
Sujuva asiakaspalvelu säästää sinulle aikaa ja rahaa. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua – omalta nimetyltä yhteyshenkilöltäsi. Tervetuloa asiakkaaksemme!