Yrittäjän muistilista

Yrittäjällä on paljon muistettavaa, eivätkä vakuutusasiat aina ole kaikkein päällimmäisimpinä mielessä.

Jotta arkesi tuntuisi asteen helpommalta, olemme koonneet oheiseen listaan ne asiat, jotka sinun on YEL-asiakkaanamme hyvä muistaa. Omaa työhyvinvointiasi unohtamatta.

Tammikuu

Tarkista, että YEL-työtulosi vastaa työpanostasi. Pitämällä työtulosi oikealla tasolla huolehdit siitä, että saat riittävää sairauspäivärahaa, äitiys- tai isyyspäivärahaa, työkyvyttömyyseläkettä ja vanhuuseläkettä. Voit tarkistaa päivärahojesi ja eläkkeidesi tason YEL-laskurillamme.

Helmikuu

Katso miten oman osaamisen ylläpitäminen tukee työhyvinvointiasi. Kirjaudu VerNet-verkkopalveluumme tai hanki verkkopalvelun tunnukset tekemällä verkkopalvelusopimus.

Maaliskuu

Jos tarvitset todistuksen siitä, että sinulla on lakisääteinen YEL-vakuutus, voit itse tulostaa YEL-todistuksen VerNet-verkkopalvelustamme – juuri silloin, kun sitä tarvitset.

Huhtikuu

Tarkista työeläkeotteesi osoitteessa www.tyoelake.fi. Otteelta löytyvät nyt edellisen vuoden tiedot sekä karttunut eläke. Jos otteella on korjattavaa, ilmoita siitä mahdollisimman pian meille.

Toukokuu

Lue miten voit parantaa työssä jaksamistasi elämänhallinnan keinoin. Kirjaudu VerNet-verkkopalveluumme.

Kesä-heinäkuu

Muista ottaa TyEL-vakuutus kesäapulaisillesi, jotta heille kertyy työstä eläkettä.

Yritä hellittää omaa työtahtiasi, lepo lataa akkuja ja lisää luovuutta!

Elokuu

Panosta työympäristösi turvallisuuteen: Apuvälineet ja ohjeet saat kirjautumalla VerNet-verkkopalveluumme.

Syys-lokakuu

Tarkista vakuutusotteesi tiedot. Löydät otteesi VerNet-verkkopalvelusta. Mahdolliset muuttuneet tiedot  korjaat näppärästi saman tien. Tutustu myös otteella annettuihin vinkkeihin, niissä voi olla rahanarvoista tietoa!

Marraskuu

Tutustu itsensä johtamisen avaimiin kirjautumalla VerNet-verkkopalveluumme.

Joulukuu

Tarkista postitse saamastasi tietopaketista tulevan vuoden vakuutusmaksut, ajankohtaiset lakimuutokset ja uudet palvelumme.