Verotus

Samalla kun yrityksestäsi tehdään perustamisilmoitus, se voidaan ilmoittaa verottajan ennakkoperintärekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen mahdollistaa yrityksellesi laskuttamisen.

Verot maksetaan kuukausittain ennakkoon ja aloittavan yrittäjän kohdalla ennakkoveron määrä perustuu yrittäjän omaan arvioon verotettavan tulon määrästä.

Verojen määrä vaihtelee yritysmuodon mukaan. Yrityskohtaiseen verotukseen ja verottajalle tehtäviin ilmoituksiin voit tutustua lähemmin Verohallinnon verkkosivuilla.

Kotitalousvähennys

Asiakkaasi voi tehdä kotitalousvähennyksen ainoastaan siinä tapauksessa, että yrityksesi on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Arvonlisävero

Arvonlisäveroa maksetaan lähes kaikista tuotteista ja palveluista. Verovelvollisia ovat tuotteita tai palveluita myyvät yrittäjät.

Verot maksetaan yleensä kuukausittain ja niistä saa vähentää oman yritystoiminnan ostoihin sisältyneet arvonlisäverot.

Jos yrityksesi toiminta on kovin pientä ja vuosittainen liikevaihto jää alle 8 500 euron, yrityksesi ei tarvitse ilmoittautua arvonlisävelvollisten rekisteriin.

Lisää arvonlisäverotuksesta Verohallinnon verkkosivuilta.

Vaikka YEL maksaa kaikkialla saman verran, ei ole yhdentekevää, mistä sen hankit. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua. Tervetuloa asiakkaaksemme!