Yrityksen rekisteröinti

Kun perustat yrityksen, se pitää rekisteröidä.

Kätevimmin täytät kaikki yrityksen perustamiseen ja rekisteröimiseen tarvittavat lomakkeet perustayritys.fi - verkkopalvelun kautta. Olemme olleet mukana kehittämässä palvelua.

Muutoin rekisteröinti-ilmoituksen voi toimittaa Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ:hin. Samalla ilmoituksella ilmoittaudutaan sekä kaupparekisteriin että verottajan rekisteriin.

Yksilöllinen nimi kuvaamaan yritystäsi

Yrityksen nimen pitää olla riittävän yksilöllinen, ettei sitä voi sekoittaa saman alan muihin toimijoihin. Nimeämisohjeisiin voi tutustua Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilla.

Jo käytössä olevia yritysnimiä voi selata esimerkiksi Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ:stä tai Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkirekisteristä.

Aputoiminimi

Jos yrityksesi aikoo toimia useammalla eri toimialalla, kannattaa näitä toimialoja varten rekisteröidä omat aputoiminimet.

Aputoiminimistä voit lukea lisää Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Toimiala

Yritykselle pitää perustettaessa määritellä toimiala. Toimialat pitää määritellä myös aputoiminimille.

Kun määrittelet yrityksesi toimialaa, kannattaa ajatella laajasti yrityksen aiottua toimintaa. Toimialassa tulisi ilmaista kaikki ne alat, joilla yrityksesi toimii tai suunnittelee toimivansa tulevaisuudessa.

Tietyt toimialat vaativat luvan tai ilmoituksen viranomaisille ennen kuin toiminnan voi aloittaa. Luvanvaraisista aloista ja tehtävistä ilmoituksista voit lukea lisää Yritys-Suomen verkkosivuilta.

Varaa myös verkkotunnukset!

Sinun kannattaa varata yrityksellesi myös verkkotunnukset. Verkkotunnuksista voit lukea lisää Viestintäviraston verkkosivuilta.

Vaikka YEL maksaa kaikkialla saman verran, ei ole yhdentekevää, mistä sen hankit. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua. Tervetuloa asiakkaaksemme!